Kelderdichting

IMG 20210311 WA0028
IMG 20220427 WA0033

Specialist in kelderdichting ook ondergrondse parkings, schachten, doorvoeren, betonvloeren

Kelderdichting gebeurt door middel van kelderbekuiping of kelderdrainage.

Uw kelder dichten zonder veel overlast,  in een relatief korte tijdspanne en met blijvend succes: dat is ons vak. Met aparte voorbehandeling van barsten of scheuren en speciale aandacht voor de kimnaden en de muurdoorvoeren.

Kelderdichting: methoden en technieken met het oog op een droge kelder of ondergrondse garage

In de meeste gevallen en zeker bij bestaande woningen is de methodiek van de kelderbekuiping meest realistisch: na grondige voorbereiding worden verschillende dichtings- en cementeringslagen gefixeerd op de kelderwanden en keldervloeren. Resultaat: 100% dichting.

De voorafgaande werken kunnen omvatten: afkappen tot op het bot van de keldermuren, consolideren van scheuren en vooraf injecties, grindnesten in de beton injecteren, ontstane holtes en leemten opspuiten, de ondergrond stabiliseren, alle muurdoorvoeren herwerken.

Kelderrenovatie voor een volledig gebruiksklare kelder of souterrain

Het belang van kelderrenovatie is aanzienlijk. Keldervocht stijgt immers altijd door naar gelijkvloers en geeft aanleiding tot ongezonde toestanden. Op de duur tast het de ganse woning aan. De onaangename keldergeur beperkt zich niet tot het keldergat. En niet in het minst: water of vocht impliceert dat de ruimte niet kan gebruikt worden als berging, proviandkast, wijnkelder, hobbyruimte.

Wat is de kostprijs van een kelderdichting?

Kelderbekuiping kan zowel langs de binnen- als buitenkant van de kelder worden toegepast. De werken uitvoeren aan de buitenzijde is doorgaans mogelijk bij een nieuwbouw. De kostprijs hier zal in verhouding staan tot de hoeveelheid voorbereidend werk. Bij bestaande kelders is er geen toegankelijkheid meer langs buiten, meestal toch. De toepassing van bekuiping wordt dan toegepast langs de binnenkant van de kelder en de prijs hangt af van factoren als: de staat van de kelderwanden, de staat van de bevloering, de grootte van de kelder, de bereikbaarheid, de gekozen methode. Kelderdrainage valt meestal duurder uit.

Versleten kelderwanden die poreus, gebarsten of gescheurd zijn, de afwezigheid van een vloerplaat, verzwakte aansluitingsnaden, slecht afgewerkte muurdoorvoeren, een impact door werken of andere omgevingsfactoren, compleet foutieve concepten en gebrek aan een kelderventilatie kunnen zorgen voor keldervocht.