opstijgend vocht Oudenaarde

IMG 20210917 WA0019 1
IMG 20220404 WA0023

Specialist in het tegengaan van opstijgend vocht in Oudenaarde door injecteren gedaan met natte binnenmuren, condens, schimmels, loskomend pleisterwerk, onaangename geur

Muurvocht resulteert in onaangename situaties zoals condensatie, uitbloei pleisterwerk, afbladderend behang, muffe geur, aantasting van de meubelen en een ongezonde leefomgeving. Lapmiddelen zijn goed voor even maar een oplossing “ten gronde” dringt zich op. Indien de vochtproblemen zich onderaan de muren manifesteren, kan de oorzaak gemakkelijk liggen aan opstijgend grondvocht dat door het metselwerk wordt opgezogen. Zeker oudere woningen hebben er mee te kampen omdat het metselwerk niet voorzien is van waterkering of deze in de loop der jaren is vergaan. In het vakjargon spreekt men over capillair vocht, wijzend op een te grote vochtdoorlaatbaarheid van de muren. Onze diagnose zal uitsluitsel brengen.

 

Hoe bestrijd je opstijgend vocht in Oudenaarde?

Muren die aangetast zijn door capillair of opstijgend vocht zijn perfect behandelbaar door ze onderaan te laten injecteren. Ter hoogte van ongeveer de onderste laag van het metselwerk worden, onder druk, injectiegels ingespoten die een film leggen over de volledige breedte. Daarmee is een vochtbarrière opgetrokken en kan het grondvocht niet meer door. Een andere techniek bestaat erin de muren te onderkappen of onderzagen en een laag dpc of asfaltpapier te plaatsen. Deze manier van werken is niet mogelijk in bestaande woningen waar nutsleidingen en dergelijke in de muur zitten. Sowieso blijft onderkappen of onderzagen heel wat omslachtiger, dus ook duurder en de uitkomst is uiteindelijk dezelfde.