Vochtbestrijding Zonnebeke

IMG 20220408 WA0021
IMG 20210317 WA0024

Dé vochtspecialist in Zonnebeke met expertise toepassen van de juiste technieken in vochtbestrijding op basis van een correcte vochtdiagnose

Vochtbestrijding bij woningen, appartementen, kantoren en andere gebouwen in regio Zonnebeke uit baksteen of beton komt erop neer dat de oorzaken worden weggenomen. Daarvoor moeten deze eerst gekend zijn: dit is de vochtdiagnose.

Heel dikwijls gaat het om constructieve fouten en tekortkomingen, ouderdom, gewijzigde situaties, lekken aan het dak, afvoerleidingen en dergelijke.

Voor elk type oorzaak bestaat een welbepaald type oplossing. Het is aan ons om u de juiste voor te stellen. Een werfbezoek kan doorgaans uitwijzen wat er moet gebeuren. We kiezen voor de kortste weg én de definitieve aanpak. Veelvuldig toegepaste technieken zijn: harsinjecties, scherminjecties, hydrofuge of impregnatie, cementering.

Speciale technieken en producten zijn er voor: buisdoorvoeren, kabelafdichting, ontstane holtes en leemten, betonscheuren.

Hoe bestrijd je vochtige kelders in Zonnebeke?

Kelders en ondergrondse parkings zijn onderhevig aan grondwater dat onophoudelijk en langs alle kanten duwt tegen de constructie. Waterdicht maken van het geheel kan langs de binnen- of buitenkant. Laatste optie is in veel gevallen technisch niet mogelijk. Voor een van de technieken refereren we naar de pagina kelderbekuiping. Specifiek voor betonkelders bestaan renovatiemortels, aparte strips ter afdichting van de voegen en aparte technieken voor de muurdoorvoeren

Hoe bestrijd je vochtige muren in Zonnebeke?

Binnenmuren nemen als een spons het vocht op dat afkomstig is uit de grond of uit de buitenmuur. Dit komt omdat er geen of onvoldoende vochtbarrière is. Voor de problematiek van het grondvocht verwijzen we naar de pagina opstijgend vocht. Muurvocht wordt aangepakt door het plaatsen van hydrofuge.